top of page
  • Noel Creators

Knjige meseca/dec.

Nadam se da je jedna pozitivna stvar proistekla iz ovog slobodnog vremena koje smo imali tokom 2020. godine ta da ste bar malo više čitali.

Konkretno, ja sam ove godine završila 20 knjiga i priznajem, nisam zadovoljna ostvarenim kvantitetom, ali to svakako i nije ono što se računa kada su u pitanju knjige. Za neke nam treba par sati, a za neke i dve nedelje budu malo. Ipak, koji god žanr da preferirate, koji god format, čitanje obogaćuje i tu je tačka!

Mi preporučujemo domaće autore, u skladu sa podrškom koju pružamo domaćim brendovima, proizvodima i talentima ovih dana kroz postove.

Pa da počnemo...


Kišni psi - Dejan Stojiljković


Vremenski skok u neku drugu Srbiju čiji je glavni grad Niš i kojom vlada vojna hunta, gde su čuda ponekad moguća a kišni psi zavijaju u noći.

Od Beograda koji opsedaju Austrougari, preko berlinskih bulevara i planina na kojima žive demoni, do apokaliptične vizije Srbije u bliskoj budućnosti, ova knjiga-mozaik odvešće vas na putovanje kroz fantazmagorične svetove u kojima se susreću istorija i mašta.


Himerina krv-Roman o Dučiću - Slaviša Pavlović


Malo je onih koji nisu čuli za Jovana Dučića. Nije malo ni onih koji ne znaju ništa o njegovoj biografiji. Slaviša Pavlović je svojim novim romanom, na način dostojan onog što je vredno u srpskoj književnoj tradiciji, uspeo da osvetli jedan aspekt ličnosti najvećeg ljubavnika među srpskim pesnicima i najvećeg pesnika među srpskim ljubavnicima.“


Kosingas 1: Red Zmaja - Aleksandar Tešić

(kao i druga dva dela trilogije)


I konačno, najveća preporuka je trilogija koja nas je oduševila! Sva tri romana, od kojih je Red Zmaja prvi, prate putešestvije i iskušenja kroz koja prolaze glavni likovi monah i vitez Reda Zmaja Gavrilo koji nosi i titulu kosingasa, i Kraljević Marko, kao Ratnik iz Proročanstva i budući kosingas.

Ukoliko ste ljubitelj epske fantastike, a i ako niste (kao što, priznajem, ja nisam bila do sada) ove knjige će vas potpuno uvući u novu dimenziju! Živećete avanture Marka Kraljevića i Gavrila, smejaćete se i plakati sa njima i navijati da pobede ,,neljude'' iz podzemlja.Dragi naši, to bi bilo to za mesec decembar. Vidimo se u 2021. sa novim predlozima!

Recent Posts

See All
bottom of page